Trutnov Open Air přitvrdil, přiveze Korn

Vydáno 17.04.2012 | autor: redakce

Festival Trutnov Open Air vyhlásil jednoho z hlavních headlinerů. Na akci, která je letos věnována Václavu Havlovi a Magorovi Jirousovi in memoriam, zavítají v termínu 16. - 19. srpna američtí Korn.

Trutnov Open Air přitvrdil, přiveze Korn Trutnov Open Air přitvrdil, přiveze Korn


Korn Path IIPro Trutnov je již typické, že vedle folkových písničkářů, undergroundových, jazzových či popových a etno kapel zde sklízí úspěch i celosvětově známí představitelé tvrdé muziky a metalu. Tuto dá se říci nezáměrně založenou tradici zahájili v roce 1997 Faith No More. „Koncert Korn na letošním trutnovském festivalu považuji za další potvrzení nepsané tradice, kdy na akci, která má po čertech daleko k metalové přehlídce, téměř každý rok vystoupí jako osvěžující bonbónek i nějaká řádně tvrdá a nabušená parta a sklízí u tamějšího tolerantního publika ohromný úspěch. Korn se tak přiřadí k Faith No More, Sepultuře, Soulfly, Mötorhead, Arch Enemy, Sucidal Tendencies, Fear Factory, Cavalera Conspiracy, Moonspell a dalším, kteří již vystoupení ve specifickém podhorském ležení okusili a náležitě si ho užili," potvrzuje hudební publicista Petr Korál.

korn-piece1Ve Spojených státech Korn prodali necelých 17 milionu alb a obdrželi šest nominací Grammy, z toho dvě vítězné za skladby Freak on a Leash a Here to Stay. Jsou považováni za tvůrce tzv. nu-metalu, nebo-li nového metalu.

Korn se stali vzorem pro řadu dalších kapel, jako Linkin Park, Slipknot, Papa Roach nebo Limp Bizkit. Ve svých začátcích dělali předkapelu Metallice a jsou oblíbenou skupinou Ozzy Osbourna, který si je bral na svá tour. Postupem času se stávalo, že Korn samotného Ozzyho zastiňovali a jejich koncerty nabývaly na síle. 

Poslední deska Korn s elektronickými prvky jejich hudbu opět nejen obohatila a přitvrdila, ale posunula metal o kousek dál. 

„Z té desky jsem nadšený. Ještě víc jsem nadšený z toho, že naše fanoušky rozčílí. Je mi ale úplně jedno, co si budou myslet. S našimi starými fanoušky to nikdy nemůžeme vyhrát. Někteří z nich se zasekli v roce 1994, kdy jsme začínali,"
sdělil k vydání novinky zpěvák Davis. „Nebaví mě, že všichni označují Korn za praotce nu-metalu. Štve mě to. Nechceme upadnout do nostalgie. Řekl bych, že jsme při nahrávání nového alba vytvořili nový hudební styl. Nazýváme ho future metal," dodává.



zdroj: TZ, map 

Kopie (2) - Korn Path II
zavřít